(Nederlands) Andere berichten uit Griekenland 4

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Het is een container zoals er vele staan bij de ingang van een afgeschermd terrein. Noem het maar een wachthuisje. Wie het terrein oprijdt moet langs de  opziener voorbij en zijn toegangspasje laten zien. Hier wordt aan de spoorwegen gewerkt. Niet meteen een publiek geheim, maar wel gevaarlijk voor onbevoegden zoals het  dan heet. Dit wachthuisje staat in Korinthos, net voorbij de Isthmos. in de zomer is het in zo een metalen doos gloeiend heet. maar nu is het herfst. De pitten van een of andere watermeloen zijn in een bodempje aarde terecht gekomen en  aan het groeien gegaan. Twee exemplaren hebben het gehaald. De bewaker prijst ze aan en wil ze per opbod verkopen. Dit is als grap bedoeld natuurlijk. Want het blijkt dat ze de volgende ochtend al gesneden en wel werden rondgedeeld.
Het opschrift boven het controle raampje is geen grap.  Homo homini lupus. De mens is zijn medemens een wolf. De bewaker , net zoals de werknemers die  iedere ochtend het terrein oprijden weten niet of ze de volgende week nog aan het werk zullen zijn. Dit is Griekenland, waar je dag na dag tien uren werkt en je rechten als werknemer mee weggesmolten zijn in de economische meltdown. Homo homini lupus. ook al  geven pitten het niet op.
This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.