(Nederlands) Andere berichten uit Griekenland 3

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Die dag zag ik langs de muur van het metro station een opschrift dat omwille van het eerste woord meteen mijn aandacht trok. Daar ga je niet zomaar aan voorbij, in de stad waar de democratie haar eerste levensmomenten heeft gekend. Maar ook het laatste woord trok mijn aandacht. Enkele dagen geleden was de te vroeg geboren tweeling van een bevriend echtpaar opgenomen geworden in de entatiki frontida, de special care afdeling van het kinderziekenhuis. De foto’s lieten twee uiterst frêle wezentjes zien.

H Demokratia sas brisketai stin entatiki, wat zoveel betekent als: jullie democratie bevindt zich op de afdeling voor intensieve zorg.

Nu  de zomer aan het overgaan is in de herfst, zijn de twee kinderen  thuis gekomen. Ze stellen het goed. De broosheid van hun eerste levensmomenten hebben ze met glans doorstaan. Helaas kan dat van de democratie, die haar eerste levensmomenten al 2.500 jaar achter zich heeft,  niet worden gezegd. Vandaag zag ik dat de slogan overklad en overschreven geworden was. Wanneer de democratie eindelijk  uit de entatiki zal komen en weer aan de zorg van alle burgers kan worden toevertrouwd, blijft een verontrustende vraag.

This entry was posted in Road picture. Bookmark the permalink.