(Nederlands) Moma

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Die dag was het bitter koud in New York. Ik trotseerde de koude om in de binnentuin van het Moma de daar tentoongestelde sculpturen te kunnen bekijken. Tegen een witte wand stond een beeldhouwwerk van Giacometti opgesteld. De extreme verticaliteit en de kaarsrechte houding maakten dat er geen zweem van  schaduw die  van de figuur op de wand zou vallen, te bespeuren was.. Het leek of hij in zijn schaduw was opgegaan. Alle materialiteit was verdwenen.  Wat overbleef was een soort hiëroglyph. Hoe anders de museumwachter naast hem. Een man van vlees en bloed. En mét een schaduw.

Die dag

This entry was posted in Road picture. Bookmark the permalink.