Wandering with Christine Gruwez

Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Welkom reiziger!

Voor wie onderweg is -en wie is dit niet als tijdgenoot- betekent een halteplaats een adempauze tussen de weg die achter je ligt en deze die je nog in het verschiet hebt. Een moment om even stil te houden in het gewoel van het bestaan, een moment  dat je met anderen wil vieren.

Wie aankomt ontdoet zich van wat hij met zich meedraagt en kijkt rond wat de plek te bieden heeft. Waar kan hij zijn dorst lessen? Is er voedsel voor hem klaargezet?   Brandt er een vuur? Zitten er al vertellers  omheen? Zal hij zich erbij scharen en zijn eigen verhaal kunnen delen? Zijn het de eerste tonen van een lied die hij daar hoort? Of zijn het de karavaanklokjes van de kamelen die door een late reiziger nog  tot spoed worden aangespoord nu de zon is ondergegaan en de sterrenhemel zich in al zijn pracht ontvouwt?

Welkom in de halteplaats! Chosh Amadid!

Neen! Dit is niet is niet alleen maar een nostalgisch verhaal uit het tijdperk waar de caravanserail het ritme van de reiziger langs de karavaanroutes bepaalde en waar je in het Perzisch welkom werd geheten, rondom een vuur, waar verhalen werden opgedist.

Dit is een blog dat je uitnodigt om je verhaal te delen en te luisteren naar wat medereizigers te vertellen hebben in die korte tijdspanne tussen aankomen en weer vertrekken: een interval. Telkens weer. Want iedere halteplaats is er weer een andere en de verhalen reizen mee met hen die onderweg zijn.  Ze  groeien, veranderen bij iedere stap, zoals ook de reiziger zelf.  Want de verhalen die we met elkaar delen zijn als  de draden waarmee we weven aan de motieven van onze tijd.

Wat hetzelfde blijft is het vuur, waarrond we ons scharen. Als tijdgenoten onderweg.

Augustus 2011

Wat kunt u vinden op deze website?

Via het menu in de groene balk kunt u verschillende kanten op.

  • Naar het “Blog” voor korte teksten en invallen, zoals de “Foto onderweg”.
  • Naar de “Agenda” voor een overzicht van naderende activiteiten.
  • Naar “Verzamelde teksten” waar langere teksten staan die al eerder gepubliceerd zijn.

Portret

Liefs, Christine