(Nederlands) αρρητος κουρη

Desculpe-nos, mas este texto esta apenas disponível em Holandês. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Een steen in de ‘National Gardens’ te Athene waarop twee woorden als mysterieuze, onvertaalbare ‘chiffren’ een stemming oproepen, als van een langgeleden verdriet, van rouw. De taal is archaïsch. Kourè betekent “meisje’. Meisjes werden soms rond hun negende levensjaar aan Artemis gewijd en enkelen bleven in haar dienst, getuige het kleine museum van Artemis de berenhoedster (Vravrouna) dichtbij de luchthaven.

Maar wat is dan het eerste woord: arrètos?  Het werkwoord rhein betekent stromen. Kallirhea heet de jongste dochter van een bevriend echtpaar: zoveel als  de mooi ( en goed)  stromende.  Betekent dit woord met zijn mannelijke uitgang : de niet stromende? En gaat het om een jonge man?

Twee woorden. Een hele kosmos.

Esta entrada foi publicada em Geen categorie. Adicione o link permanente aos seus favoritos.