Einde in het zicht?

De eerste echte herfstdag vandaag.  Ik heb enkele uren doorgebracht  in de leeszaal van de Hendrik Conscience bibliotheek te Antwerpen, een geliefde schrijfplek. Er heerst een ingetogen, ouderwetse stilte en dat is precies wat ik nodig heb. Ik werkte er aan een tekst over de manichese visie op het einde der tijden. Dit lijkt in ieder geval nog ver weg te zijn, aldus de teksten.  Op weg naar huis, wachtend op de tram, word ik door een felle bries verrast. Als ik me omdraai om de wind te ontwijken, zie ik een kleurig haakwerk, dat de afsluiting van het tramperron siert. Allemaal lapjes aan elkaar genaaid. Ze wapperen vrolijk in de wind. Helemaal onderaan bengelt er een strookje waarop het volgende  geschreven staat.

‘Everything will be ok in the end’  Maar de zin loopt nog verder, zij het over een stukje uitgerafeld textiel: ‘If hings are not  ok, then it is not yet the end’

Het einde is dus nog niet in het zicht!

Dit bericht is geplaatst in Foto onderweg. Bookmark de permalink.