Onderweg naar Omar Khayyam

Die dag zijn we onderweg naar  Isfahan, waar een van de hoogtepunten het bezoek aan  de Vridagsmoskee wordt. Bij een halteplaats, wijdt Elvira Wersche ons in in de openbare geheimen van de geometrische patronen die koepel en wanden hun waardigheid en luister verlenen. Vele van deze complexe patronen zijn ontwerpen van de mathematicus Omar Khayyam (ja, hij, die dichter van kwatrijnen) ! Tot op heden ten dage  zijn ze het voorwerp van onderzoek voor wiskunde studenten uit de hele wereld.  Op de foto zien we  Elvira, op één rechte lijn met haar echtgenoot, de componist Horst Richel ,en achter haar Marie-Anne Paepe, die samen  het scheppingsbegin van elk patroon nog eens voordoen : uit vierkant en cirkel ontstaat de onbegrensde wereld van begrensde, maar  levende vormen.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.