Engelen onderweg 3

Engelen onderweg 3

Die dag waren het  de drie engelen, die als een poster op het raam van een atelier waren aangebracht, die mijn aandacht vasthielden.  Zoals je dat ook wel van engelen mag verwachten : een wenk, waarmee ze je aandacht op iets welbepaalds  richten.

In dit geval op het ‘ergasterio’, de werkplaats van Anargyros.

 

Anargyros is iconenschilder, maar restaureert ook fresco’s, waardoor hij vaak onderweg is. Regelmatig vertoeft hij op Athos om iets op te zoeken over een uitbeelding of om een nieuwe techniek te leren.

We bespraken eerder al dat hij voor me een icoon met de ‘Epta Paides’ zal schilderen, de zeven jongelingen die in een grot in Ephesos zich hadden verschuild ten tijde van de christenvervolgingen en die na enkele honderden jaren, levend uit de grot tevoorschijn kwamen..  Het is erg fijn werk, zegt hij als hij een afbeelding bekijkt. Hij moet er nog wat over nadenken.

De zeven liggen ingebed in het binnenste van de grot, als in een moederschoot.

Er is geen haast.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.